Tradycje pijania czarnej herbaty z mlekiem

Tradycje pijania czarnej herbaty z mlekiem

Jesteście fanami herbaty z mlekiem i chcielibyście dowiedzieć się, na czym polega ten napar? Herbata z mlekiem to napar z herbaty z dodatkiem mleka. Ten dodatkowy składnik sprawia, że smak herbaty jest delikatniejszy, słodszy i bardziej przyjazny dla niektórych podniebień.

Jednak z biegiem czasu ta szczególna angielska tradycja przybierała różne formy. Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się nad wszystkimi możliwościami, jakie masz, aby przygotować ten smaczny napój? Jest wiele różnych sposobów, czy odważysz się spróbować któregoś z nich?

Czarna herbata z mlekiem

Jest to chyba najbardziej klasyczna wersja, lub najbardziej znana na Zachodzie przygotowania herbaty z mlekiem. Wiemy już, że Anglicy są wielkimi fanami herbaty, a w szczególności uwielbiają herbatę z mlekiem. Ponieważ wiele osób w Anglii zwykle przygotowuje czarną herbatę z wrzącą wodą, otrzymują w rezultacie mocną i gorzką herbatę, która wymaga dodania odrobiny mleka.

Najczęściej popełniane błędy podczas parzenia herbaty

W ten sposób herbata z mlekiem w szczególności ma różne pory dnia, w których może być spożywana. Najbardziej znane w Wielkiej Brytanii są „Afternoon tea” i „Five O’clock tea”.

Popołudniowa herbata polega na piciu naparu z herbaty w godzinach popołudniowych z drobnymi słodkimi i pikantnymi przekąskami. Zwyczaj ten stał się popularny za sprawą Anny – księżnej Bedford, która w długich godzinach między obiadem a kolacją czuła się głodna.

Poprosiła więc, aby po obiedzie przyniesiono czajniczek z jedzeniem, dzięki czemu zwyczaj ten stał się modny. Z drugiej strony, herbata z 5 lub „Five O’clock” została spopularyzowana przez królową Wiktorię więc mówią, ponieważ podczas jej panowania wszyscy zbierali się o godzinie 17 aby wypić herbatę, tak jak ona.

admin

Podobne

Czy czerwona herbata z mlekiem i czarna herbata z mlekiem to to samo?

Czy czerwona herbata z mlekiem i czarna herbata z mlekiem to to samo?

Co to jest herbata Matcha?

Co to jest herbata Matcha?